top of page

ACTIVITĂȚI - clasa a II-a

                 ACTIVITATE DESFĂȘURATĂ CU OCAZIA ,,ZILEI ALIMENTAȚIEI” - 16.10.2013

 

                      Activitatea s-a desfășurat în Centrul de Documentare și Informare. Copiilor le-a fost prezentat un material privitor la alimentație și sănătate, apoi au vizionat un colaj de imagini care prezentau cum se pot face opere de artă din alimente. În partea a doua a activității și-au folosit imaginația confecționând din legume animale și figurine haioase.

 

 

                                                  ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI - 5.10.2013

 

                      De ziua mondială a educației am avut o activitate în Centrul de Documentare și Informare unde am vizionat filmulețe educative, care ne-au ajutat să înțelegem valoarea muncii pe care dascălii o fac pentru noi.

 

 

 

                                                  ,,HALLOWEEN” - 31.10.2013

 

                      Pentru a sărbători ,,Haloween”-ul, am pregătit la ora de abilități practice păianjeni pentru decor, ne-am pregătit costumele și dovlecii și apoi am desfășurat carnavalul unde, pe lângă prezentarea costumelor, am dansat și ne-am distrat, iar cei mai reușiți dovleci și cele mai reușite costume au fost premiate. Am avut și musafiri, copiii clasei I, însoțiți de d-na învățătoare, care ne-au prezentat măștile confecționate de ei. Și cu care am împărțit bomboane, mmmm, binențeles, spre deliciul tuturor.

 

 

 

                                      PROIECT „Jocuri despre energie - Energia ia formă”

 

 

                           În data de 28.11.2013 ne-am deplasat la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”  Baia Mare, pentru a participa la o activitate 

foarte utilă și interesantă, în cadrul proiectului „Energy games - Energy takes shape”, parteneriat între Agenția de Management Energetic Maramureș, Centrul pentru Inițiative Europene, Agenția pentru Dezvoltare Regională POLONINY (SK) și Agenția pentru Dezvoltare Regională KIUT (HU). Este un proiect mare, pentru cei mici, desfășurat cu scopul însușirii cunoștințelor despre sursele de energie regenerabilă și economisirea energiei.

                        Pentru început, copiii au participat la o prezentare în cadrul căreia au vizionat și filmulețe educative care le-au oferit soluții practice și la îndemână în ceea ce privește economisirea energiei, apoi au trecut la demonstrații practice în care au luat cunoștință direct cu sursele regenerabile de energie, cum ar fi energia eoliană, solară, hidro și din biomasă.

 

 

 

                 După lecțiile demonstrative, copiii au vizitat în incinta Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, o expoziție cu vânzare unde erau expuse lucrări de toamnă, o expoziție cu medalii și una cu lucrări de artă.

                                   1 DECEMBRIE - ROMÂNIA PRIN PORTURI POPULARE

 

                     

 

                           Ziua Națională a României a reprezentat pentru clasa noastră un bun moment pentru a ne îmbogăți cunoștințele privitoare la specificul românesc, de a cunoaște simbolurile naționale, portul folcloric din diferite zone ale țării. Câțiva dintre copiii noștri au venit îmbrăcați în port național specific zonei și i-au prezentat elementele din care este alcătuit acesta. După ce au făcut cunoștință cu zonele folclorice ale României, copiii au primit câte o fișă cu o persoană îmbrăcată într-un port național, având ca sarcină de lucru să identifice portul și să îl picteze în culorile potrivite. Desenele realizate au constituit obiectul unei expoziții organizate pe holul școlii, pentru a marca sărbătorirea zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României. 

 

 

                                                           BRĂDUȚUL CREATIV

 

                           Împreună cu colegii de la clasa pregătitoare, clasa I și a IV-a elevii din clasa noastră au fost antrenați timp de două săptămâni într-o activitate de dezvoltare a creativității, numită „Brăduțul creativ”. Copiii, împreună cu doamnele învățătoare a fost invitați să găsească cât mai multe materiale din care se pot construi brăduți de Crăciun. Activitatea a început în 6 decembrie, în Centrul de Documentare și Informare, unde copiii au aflat nu numai legenda lui Moș Nicolae, ci și legenda brăduțului de Crăciun. Apoi au început să construiască brăduți până în data de 13 decembrie, când au amenajat o expoziție cu 35 de exemplare. 

 

 

                                                     SUB MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

 

                           Copiii din clasa noastră, împreună cu ceilați din clasele primare și gimnaziale ale școlii noastre au pus în scenă un spectacol cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în care am contribuit cu dramatizarea „Nașterea lui Iisus”. Nouă ne-a revenit sarcina să prezentăm faptele ce s-au petrecut cu mai bine de 2000 de ani în urmă, pentru marca semnificația acestei sărbători creștine. La sfârșitul spectacolului a apărut Moș Crăciun cu daruri și toți copii au fost răsplătiți.

 

 

                 Aici suntem noi, conlindând...

DESCHIDE USA CRESTINE

O, CE VESTE MINUNATA!

TREI PASTORI

ASTAZI S-A NASCUT CHRISTOS

                 Și aici suntem, repetând...

                                                             SĂNIUȚA DE ARGINT

 

                              În ultima zi de școală, zăpada pufoasă și soarele strălucitor ne-a invitat pe pârtie, o zi tocmai bună pentru concursul de săniuș „Săniuța de argint”. În ciuda gerului de afară, ne-a încălzit bucuria din suflet și ceaiul fierbinte pe care l-am luat cu noi în termos. După o încălzire cu săniile pe pârtie, am pornit concursul. Câștigătorii de pe primele locuri au fost: Vălenaș Ionuț, Dobra Bogdan și Rusu Paul. Felicitări lor și tuturor participanților, dat fiind faptul că pentru unii dintre ei a fost prima dată când se dau o pârtie mai mare.

 

 

                                                             DOR DE EMINESCU

 

                           În data de 15 ianuarie, împreună cu colegii din  clasa a IV-a, am celebrat aniversarea marelui nostru poet Mihai Eminescu. În Centrul de Documentare și Informare am vizionat împreună un filmuleț referitor la viața și opera marelui poet, apoi am ascultat câteva piese muzicale pe versuri scrise de acesta. Ne-am întors apoi în clasă, unde am învățat cântecul „Somnoroase păsărele” și am realizat un desen inspirat de versurile poeziei.

 

 

                                                        INIMIOARE, INIMIOARE...

 

                           Spiritul Sfântului Valentin a pătruns și în școala noastră și ne-a lăsat o sumedenie de inimioare. Exploratorii noștri și-au pus la încercare imaginația și hărnicia realizând cu ajutorul lor tot felul de figuri, animale, fluturi, flori. Dacă activitatea „Brăduțul creativ” ne-a dat o mulțime de materiale și ne-a lăsat să creem un singur produs finit - brăduțul, de data aceasta activitatea de Sf. Valentin ne-a pus la dispoziție o singură formă - inimioara - și ne-a lăsat să creem o mulțime de produse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    Oaspeți în parcul din curtea școlii

 

                           Fiind iubitori ai păsărelelor și membrii activi ai Cercului de Ornitologie de la Palatul Copiilor am primit o mulțime de materiale informative și o hrănitoare pentru păsări de la Societatea Ornitologică Română, pe care am amplasat-o în părculețul din curtea școlii. Oaspeții nu au apărut, așa cum ne așteptam când a fost zăpadă afară, dar apoi nu au contenit să ne viziteze. În Centrul de Documentare și Informare am amenajat un colț al iubitorilor de păsări cu materiale primite de la S.O.R.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    „Fata moșului și fata babei” 

 

                           Pentru serbarea de mărțișor și de 8 Martie am pregătit o dramatizare după povestea „Fata moșului și fata babei” de Ion Creangă. Am luat povestea, am creat rolurile pentru fiecare personaj, am construit decorurile, am făcut costumele și apoi am pus în scenă piesa. Distribuția a fost următoarea: fata moșului - Diana Roman, fata babei - Zina Glavațchi, moșul - Șerban Fănățan, baba - Bianca Iosip, 

​cățelușa - Mihaela Borșa, părul - Ionuț Vălenaș, fântâna - Bianca Ardelean, cuptorul - Bogdan Dobra, sfânta Duminică - Maria Rotaru, jivinele: lupul - Rusu Paul, dragonul - Cristian Petruska, leul - Mihai Iosip, povestitorii - Alexadru Rus și Florin Filip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pregătiri...

bottom of page